Polityka prywatności

Administratorem danych w rozumieniu ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) jest:

First sp.z o.o. z siedzibą w Straszynie na ul. Meblowej 10. Wpisaną do Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Gdańsk – Północ w Gdańsku, VII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS 0000676416, o kapitale zakładowym 100 000 PLN, NIP 6040184162, REGON 367202699

Telefon: +48 728 827 543
Email:first@first.net.pl

 

Jakie dane zbieramy?

Dane osobowe, jak adres e-mail, imię i nazwisko, telefon, adres e-mail zbierane są jedynie w miejscach, w których użytkownik wypełniając formularz wyraźnie wyraził na to zgodę. Powyższe dane zachowujemy i wykorzystujemy tylko do potrzeb niezbędnych do wykonania danej funkcji.

W przypadku korzystania z formularza kontaktowego dane wykorzystujemy wyłącznie na potrzeby kontaktu z Tobą.

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie gromadzone są także automatycznie takie dane jak: adres IP, typ przeglądarki i systemu itp. w celach statystycznych oraz dopasowania naszej witryny do Twoich potrzeb.

 

Jak wykorzystujemy Twoje dane:

Jeśli wyraziłeś zgodę na otrzymywanie naszego newslettera wówczas będziesz otrzymywać od nas drogą e-mailową informacje reklamowe i promocyjne. Oczywiście w każdym momencie możesz z niego zrezygnować klikając w link Wypisz sięznajdujący się u dołu każdego newslettera lub wysyłając maila z prośbą o zaprzestanie jego wysyłania na adres: first@first.net.pl (Podstawa prawna art. 6 ust. 1 pkt a) RODO)
W celach statystycznych aby lepiej zrozumieć potrzeby naszych użytkowników oraz dopasować witrynę do ich potrzeb (piki cookie oraz Google Analytics). Dane gromadzone są na podstawie prawnej 6 ust. 1 pkt f) RODO do czasu zgłoszenia sprzeciwu ich przetwarzania.
Zastrzegamy sobie prawo do przetwarzania Twoich danych po cofnięciu zgody tylko w zakresie na potrzeby dochodzenia ewentualnych roszczeń przed sądem lub jeżeli przepisy krajowe albo unijne bądź prawa międzynarodowego obligują nas do retencji danych. (Podstawa prawna art. 6 ust. 1 pkt f) RODO)
Dla prawidłowego działania serwisu, może okazać się konieczne skorzystanie przez Administratora danych z usług podmiotów zewnętrznych takich jak firmy hostingowe.

 

Jakie masz prawa?

Każdy użytkownik naszego serwisu ma prawo do poprawiania / uzupełniania swoich danych lub ich usunięcia.

Każda osoba, której dane dotyczą ma również prawo do:

  • wydania kopii przetwarzanych danych, ograniczenia przetwarzania danych w przypadku zakwestionowania ich prawidłowości, przeniesienia danych do innego administratora w powszechnie używanym formacie, nadającym się do odczytu maszynowego.
  • prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych niezbędnych do wykonania przez nas zadań realizowanych w interesie publicznym lub niezbędnych do celów wynikających z naszych prawnie uzasadnionych interesów
  • mogą Państwo wnieść sprzeciw w sytuacjach szczególnych. W tym przypadku nie wolno nam będzie przetwarzać tych danych osobowych, chyba że wykażemy istnienie ważnych, prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec interesów, praw i wolności osoby, której dane dotyczą, lub podstaw do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.

Natomiast, jeżeli Państwa dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, mają Państwo prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec ich przetwarzania wywołujący skutek natychmiastowy.

 

Prawo do wniesienia skargi

Jeżeli uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych jest niezgodne z prawem – przysługuje Państwu skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Jak chronimy Twoje dane?

Ochrona danych odbywa się zgodnie z wymogami powszechnie obowiązujących przepisów prawa, a ich przechowywanie ma miejsce na zabezpieczonych serwerach naszych partnerów.

Dane osobowe przetwarzają osoby wyłącznie upoważnione przez nas albo przetwarzający, z którymi ściśle współpracujemy.

 

Ciasteczka (Pliki Cookies)

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy plików „cookies”?

Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do:

  • możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu
  • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę.
  • do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.

Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.

Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej)

Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Stron Internetowych.

 

Google Analytics

Nasza witryna korzysta z Google Analytics, usługi analityki internetowej świadczonej przez firmę Google Inc. Google Analytics wykorzystuje pliki cookie, czyli pliki tekstowe zapisane w komputerze użytkownika, aby pomóc witrynie analizować sposób jej wykorzystania. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących (danych osobowych) osoby odwiedzające stronę Sklepu Internetowego.

 

Kontakt

Kontakt z osobą nadzorującą przetwarzanie danych osobowych jest możliwy drogą elektroniczną pod adresem first@first.net.pl